Saturday, July 27, 2013

Don't Judge, Try To Understand


Satu hari tu, aku ada baca satu buku ini tapi jangan tanya buku apa sebab aku tak ingat (penat dah perah hotaku ni)

Buku dia kisah seorang hamba Allah yang berubah daripada jahat kepada baik, daripada baik menjadi lebih baik. haa gitu lah lebih kurang. Isi-isi dalam buku tu banyak yang boleh diambil iktibar dan praktik dalam kehidupan harian. Tapi, aku ni baca buku pastu sedih time baca tu je, gembira time baca tu je, insaf puuuuun time tu je. TAK PRAKTIK LANGSUNG #lumrah

Don't judge, try to understand! Never assume unless the otherwise stated!

Its about thaaaat thing. About people who love to judge other. About people who make their own statement.

Contohnya:

- Dia budak kelas pandai, pastu freehair? har har
- Solat penuh tapi main couple-couple.
- Dia kelas belakang pastu tak solat pulak tu.
- Harap je anak imam, tapi merempit tengah malam.
- Nampak muka baik, pastu main pegang orang bukan mahram.
- Dia tu memang sosial. No wonder lah orang banyak kutuk dia.

Dan sekian sekian sekian nya.
Tepuk dada, tanya hati. Kau pernah judge orang walaupun tak luahkan kat orang?




thankyou reading cakapcakap budak comel :]

No comments:

Post a Comment