Monday, December 17, 2012

Penangan Hlovate


Heylo!
Baca tajuk entri ni pun dah paham aku nak cerita pasal siapa.
Tak kenal? Alah Encik Google kan banyak information.
Kalau pembaca novel sejati macam aku tahu lah siapa Hlovate ni.

Meh lah nak habak seket kat hang sapo tu Hlovate.
Hlovate ni penulis novel. (Kalau dia penulis novel pun kau kisah apa)
Seorang pelajar medic and students UK time menulis novel. Dan sekarang tahun 2012 ni aku rasa macam dia dah graduate dan tak tahu lah apa cerita seorang hamba Allah ni.
Mungkin dah jadi doktor. So may Allah bless you Hlovate.
Tapi serius aku cakap, novel dia memang SUPERB.

Ya, aku tahu kau tak suka baca novel Melayu macam aku. Kau baca novel English je tak main lah kan Melayu punya novel. 
Tambah-tambah baca novel yang tak berfaedah pulak tu. Boleh buat minda tak merangsang langsung.

Bagi aku yang konon aci matang ni aku rasa novel Melayu sekarang ni jalan cerita sama saja.
Lelaki kaya, perempuan miskin, konflik sana sini. Then, happy ending ofkos.
Tapi aku tetap menghabiskan duit nak beli macam-macam novel walaupun Ismail Harun dah melarang beli novel sebab aku ni masih lagi sekolah. 

Tapi Hlovate is different. Novel dia bukan macam novel-novel yang pernah aku baca sebelum ni. Novel dia tentang kehidupan, tentang lagu, tentang Yang Maha Esa. 
Hlovate just 'throw out and spill' right?

Cuti sekolah aku
First time aku baca aA+bB, aku jatuh suka.
Then baca GreatTroublemaker_i [tunas], jatuh cinta terus dengan Mags 7 huahahaha *gelak hodoh gila* 
Pastu baca Versus sampai berebut dengan kakak aku.
Next is Rooftop Rant not bad i'm in love.
Dan terbaru ni aku baca 5Tahun 5Bulan fallinlovealways.

Lepas ni aku nak baca Gurindam Jiwa, Pelangi(Ked's story from Versus), Contengan Jalanan.

Ya Allah, ketemuilah dan perkenalkanlah aku dengan Hlovate. Amin.


thankyou reading cakapcakap budak comel :]

No comments:

Post a Comment